Historie

Aardbeienkwekerij Roland en Yvonne van Asseldonk is een familiebedrijf,

De ouders van Roland zijn in de 60-jaren begonnen met het verbouwen van aardbeien in de vollegrond, dit naast het houden van varkens en een baan buitenshuis. De oogst van aardbeien was echter alleen in de maanden juni en juli.

Roland volgde een opleiding aan de tuinbouwschool en nam het bedrijf van zijn ouders over in 1996,
Naast aardbeien, prei en varkens had ook hij een baan buitenshuis.
Omdat hij zich wilde specialiseren in de aardbeienteelt heeft hij deze nevenactiviteiten stop gezet.

Roland en Yvonne begonnen in 1998 ook met aardbeien op hoogte , de  stellingenteelt, de kwaliteit van de aardbei was beter omdat er minder vuil aan kwam , door weer en wind, ook een groot voordeel was het plukken van de aardbei, minder belastend voor de plukker.

In 2000 hebben ze een kas gebouwd zodat ze eerder aardbeien konden oogsten, het voordeel hiervan is dat de aardbeien , door de verwarmde kas , al in April geplukt  kunnen worden. Omdat ze in Gemert geen uitbreidingmogelijkheden hadden voor de glasteelt, zijn ze uitgeweken naar Boekel. Hier hebben ze in 2008 een kas van 2 hectare bijgekocht, een mooie aanvulling .

In 2015 hebben ze ook een uitbreiding in de stellingenteelt gerealiseerd door 7 hectare stellingen In Handel te bouwen.
Daarmee kwam een einde aan de vollegronds-teelt, om de kwaliteit van de aardbeien te waarborgen en ook de arbeidsomstandigheden van de plukkers optimaal te houden.

Inmiddels is hun oudste zoon Bram afgestudeerd aan de HAS in Den Bosch en hoopt het familiebedrijf voort te zetten, misschien met hulp van zijn andere broers Tim en Jochem.