Bedrijfsprofiel

Aardbeienkwekerij van Asseldonk produceert op verschillende locaties aardbeien.

Kasteelt

De vroege en late teelt van aardbeien gebeurd in de kas, We hebben op 2 locaties kasteelt,  in augustus planten we nieuwe trayplanten in de kas, Van deze planten kunnen we in oktober tot december en van april tot juni oogsten, In het najaar vormt de plant bloemknoppen voor het voorjaar, in de winter krijgt de plant rust door de temperatuur laag te houden en de oude bladeren te verwijderen, in februari verwarmen we de kas en gaat de plant weer groeien zodat we in het voorjaar weer kunnen oogsten, Na deze oogst gaan alle planten uit de kas en maken we de kas schoon.

 

Kasteelt

Buitenteelt

Vanaf maart gaan we in de buitenlucht planten op de stellingen, ook hier gebruiken we trayplanten , die we uit de koelcel halen, 8 weken na planten kunnen we hier oogsten. De oogst van deze planten gebeurd vanaf Juni en gaat in etappes door tot eind September, We hebben op verschillende locaties stellingen staan, in Gemert en in Handel, het voordeel van telen op stellingen is dat de kwaliteit van de aardbeien beter is en de arbeid voor de plukker prettig is.

Van deze planten oogsten we maar een keer. Als de oogst voorbij is gaan de planten uit de bakken en worden als compost op het land gebruikt.

Trayplanten

We kweken onze eigen trayplanten, dit doen we op een trayveld waar in juli stekjes komen te staan van de uitlopers van de moederplant. Deze trayplanten groeien in bakken. In december gaan we de trayplanten verpakken in kisten zodat ze in de koelcel, bij -1 graden, bewaard worden.

Afzet

Nadat de aardbeien geplukt zijn, gaan ze naar de koelcel, hier worden ze bewaard bij een temperatuur van 4 graden.

De meeste aardbeien gaan naar  veiling The Greenery  in Breda, de pallets met kisten met aardbeien worden door een transportbedrijf opgehaald en naar de veiling gebracht , waar ze verhandeld worden.

Hiernaast hebben we ook een kleine afzet naar groentewinkels , supermarkten en bakkers.

Maar natuurlijk  hebben we ook verkoop van onze heerlijke aardbeien in ons boerderijwinkeltje!